Tisztelt Érdeklődő!

Konzuli Hivatalunk tevékenysége rendkívül széles kört ölel föl. A legfőbb konzuli érdekvédelmi tevékenységen túl anyakönyvezési, állampolgársági, közigazgatási és közjegyzői, valamint idegen- és vízumrendészeti feladatokat is ellátunk. Konzuli kerületünkhöz Szingapúr és Brunei tartozik. 

Ügyintézés hivatali óráinkban ügytípus szerint lehetséges, időpont foglalásához kérjük látogassa meg foglalási honlapunkat. 

Tapasztalataink szerint a honfitársaink által leginkább keresett konzuli szolgáltatások a következők:

- útlevél-és személyi igazolvány-igénylés

- aláírás-, másolat- és fordításhitelesítés

- Szingapúrban kötött házasság hazai anyakönyvezése

Szingapúrban született gyermek születésének hazai anyakönyvezése

- Kérelem anyasági támogatás megállapítására a külföldön született és külföldön élő magyar állampolgárságú/nem magyar állampolgárságú, 'magyar igazolvánnyal' rendelkező gyermek esetén

- Kérelem életkezdési letéti számla megnyitása iránt a külföldön született és külföldön élő magyar/nem magyar állampolgárságú, 'magyar igazolvánnyal' rendelkező gyermek esetén

 

Az általunk nyújtott további szolgáltatásokról mindenkor naprakész információkat találnak a Konzuli Szolgálat honlapján, melyet az alábbi címen érhetnek el: https://konzinfo.mfa.gov.hu/. Ugyanitt az ügyintézéshez szükséges nyomtatványok javát is megtalálják. Természetesen a fentieken túl még számos más igény, kérés merülhet fel, és mi ennek megfelelően, lehetőségeink szerint mindig igyekszünk segíteni. Keressenek minket bizalommal! Hivatalunkat emailen a consulate.sin[at]mfa.gov.hu címen érik el, ügyeleti elérhetőségeinket itt találják.

https://szingapur.mfa.gov.hu/page/koronavirus-informaciok további információ érhető el a járványügyi készültség kapcsán, felmerülő kérdéseiket pedig elektronikusan is a tudomásunkra hozhatják. 

 

Horváth Péter konzul