Kedves Látogató!

Köszöntöm weboldalunkon!

2016. szeptember 29-én adtam át nagyköveti megbízólevelem Dr. Tony Tan Keng Yam szingapúri köztársasági elnöknek. Megtiszteltetés számomra Magyarország szingapúri nagyköveteként szolgálni. Megbízatásom alatt elsődleges célom a kétoldalú kapcsolataink minden területen történő további erősítése.

Az országaink közötti kapcsolatok kiválóak, folyamatosak a magas szintű látogatások. A politikai kapcsolatokon túl szoros figyelemmel követjük a szingapúri gazdaság erősödését, és megelégedésünkre szolgál, hogy az ingatag világgazdasági és pénzügyi helyzet ellenére kétoldalú gazdasági kapcsolataink továbbra is szilárd alapokon nyugszanak.

Szingapúr az ASEAN országok közül legjelentősebb kereskedelmi partnerünk, ASEAN tagállami forgalmunk 35%-át a városállammal bonyolítjuk. Ez egy jelentős szám, figyelembe véve, hogy Szingapúr lakossága mindössze 5,5 milliós.

A honlappal elsődleges célunk olvasóink tájékoztatása a magyar-szingapúri kapcsolatok aktuális fejleményeiről, a nagykövetségünk által szervezett programokról, ill. releváns konzuli információkról.

Meggyőződésem, hogy megbízatásom ideje alatt hozzá tudok járulni a fenti célok megvalósításához, a honfitársaink és a szingapúriak közötti bizalom elmélyítéséhez és egymás jobb megismeréséhez.

Dr. Szerdahelyi István nagykövet