2021-11-10

 

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

 

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása. 

2021. november 2-án megjelent az Ösztöndíjprogram a 2022/2023-as tanévre szóló pályázati felhívása. A jelentkezések benyújtására kialakított online pályázati felület november 10-én nyílik meg.

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2022/2023-as tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat. A széles képzési kínálatot és a jelentkezők számára számos kedvező feltételt biztosító ösztöndíjprogramra a pályázatok benyújtásának végső határideje 2022. január 31.

A jelentkezéssel kapcsolatos minden tudnivaló, a pályázat feltételeit részletező pontos információk és a választható képzések a program hivatalos honlapján – a www.diasporascholarship.hu oldalon, az APPLY menüpont alatt – érhetők el angol és magyar nyelven.